JúniusMagazin cikkekProgram

Jézust ünnepeljük a Dicsőítő Szigeten!

Úrnapján a Szentendrei-sziget a dicsőítőké lesz.

2022. június 19-én, Szigetmonostoron első alkalommal rendezik meg a Dicsőítő Sziget eseményét. Az Eucharisztikus Kongresszus ajándékának tekinthetjük, hogy az előző év szeptemberi, margitszigeti családi napjának számos előadója újra egy színpadra állhat. A meghívott előadók Isten szeretetéről tesznek tanúságot koncertek során. Apák napján a helyszínen önkéntes anyagi hozzájárulásainkkal támogathatjuk a Regőczi Alapítványt a koronavírus- járvány következtében árván maradt gyermekek felkarolásában. Közösen adhatunk hálát az Atya gondviselő szeretetéért.

A fellépők névsora: Sillye Jenő, Kaláka, Csiszér László, Eucharist – a 25 év zenei szolgálatáért hálát adó Gável testvérekkel, és Mező Misi –, Szabó Balázs, a NEK himnusz szólistájaként megismert Czinke Máté (The Sign), Fóris Rita, Jota, Bari Laci, Bolyki Balázs és a Before B4, az eucharisztikus kongresszus küldöttjeként is ismert Szalóki Ági, Heinczinger Mika (Misztrál), Ferenczi György (1ső Pesti Rackák), Prazsák László és a 24 órás dicsőítés szolgálói, Zámbori Soma és a Dramatizált Biblia színésztársulata, valamint a Szigeti Veszedelem népzenekar.

Az ünnepi szentmise és az úrnapi, eucharisztikus körmenet előtt Csókay András idegsebész tanúságtételét hallgathatjuk meg. A programok műsorvezetését Földi-Kovács Andrea és Zámbori Soma színművész látja el. A szigetmonostoriak főzőversenyéből megebédelhetünk. A belépés – a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatása révén – díjtalan. A Dicsőítő Sziget fővédnökei: Dr. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek; Herczegh Anita asszony, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke; és Palánki Ferenc püspök úr, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Ifjúsági Bizottságának elnöke. További információk: dicsoitosziget.hu

Gável András

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük