AugusztusMagazin cikkekMária Rádió

Önkéntes találkozó a Jézus Szíve búcsú napján Zalaegerszeg – Olában

Nem akartam hinni a fülemnek, amikor június elején megkerestek telefonon a Mária Rádiótól. Még nagyon friss élményként élt bennünk a Bodajkon megtartott országos önkéntes találkozó, melyre 17 önkéntessel érkeztünk Zalaegerszegről. Ismét találkozásra hívtak bennünket, most nekünk az olai Jézus Szíve templomban kellett összegyűlnünk a templom búcsú napján. Szinte minden önkéntest sikerült elérni, és meghívni. Most 25-en jöttünk össze. Voltak néhányan, akiknek elfoglaltságuk miatt nem sikerült részt venni ezen a találkozón. A rádiótól Milán atyával együtt heten jöttek el, a rádió különböző területén szorgoskodó munkatársak közül.

Most, néhány héttel az országos találkozó után, hozzánk látogattak el Budapestről a Mária Rádió munkatársai. Időt, fáradságot áldozva, hogy megismerjék szűkebb hazánkat, a zalai dombokat. A város néhány nevezetességére is sikerült eljutniuk. Nem tudom, mivel érdemeltük ki, hogy ők jöttek el, hisz mi sem teszünk többet, mint más önkéntesek az országban. Igaz, már 2007-ben kezdtük Zalaegerszegen az önkéntes szolgálatot, akkor javarészt futárszolgálattal. Azóta 500-nál több címre érkezik hozzánk a magazin. 15 éve kitartó, szorgalmas futáraink juttatják el az olvasókhoz a magazint, s reméljük, egyben a Mária Rádió támogatóihoz is. Segítettünk még közvetítéseknél, plébániák, közösségek bemutatkozásáról riportokat készítettünk. A szépen gyarapodott létszámmal most már rendszeres adást is sikerül hétről-hétre készíteni. Ez még nagyon kevés ahhoz, hogy a körzeti adásidőt naponta kitöltsük, de igyekszünk, hogy tartalmilag és minőségileg a Mária Rádióhoz méltó műsorok készüljenek. Segítjük egymást tapasztalatokkal.

Alig egy éve, hogy sikerült megszólalni a Mária Rádiónak normál frekvencián Zalaegerszegen és környékén. Az évek során sokat promócióztunk a városban és környékén, hogy ezt is megérhessük. Úgy érzem, nemcsak létszámban, de lelkesedésben és önkéntesi munkában is sokat fejlődtünk, tanultunk az évek során. Igen nagy megtiszteltetés volt, hogy a rádió munkatársaival személyesen találkozhattunk, beszélgethettünk. Ők is nagy érdeklődéssel hallgatták az önkéntesek bemutatkozását. Ki és milyen önkéntes munkával segíti a rádió munkáját. Tőlük pedig megtudtuk, hogy innen Zalából milyen anyagot várnak, mivel tudjuk gazdagítani a műsorokat. Szeretnénk, ha az ország más vidékein élők is megismerhetnék Nyugat Magyarország egyházi történelmét, kincseit. Megismernék, hogy itt milyen hitélet zajlik. Hogyan evangelizálunk mi, zalaiak. Már 25 körzeti frekvencián hallható a Mária Rádió hangja, de annak örülnénk a legjobban, ha egy országos frekvencián mindenütt hallható lenne az országban, a nap 24 órájában, a LÉLEK HANGJA.

Úgy érzem, Jézus Szíve napján ennél szebb ajándékot nem kaphattak volna a Mária Rádió zalai önkéntesei, minthogy találkozhattak és kötetlen beszélgetésen vehettek részt a rádió munkatársaival.

Furján Zoltánné Mária
zalaegerszegi önkéntes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük