Magazin cikkekMárciusMária Rádió

„Tegyetek meg mindent, amit csak mond!”

16 éves a magyarországi Mária Rádió

Napra pontosan 16 évvel ezelőtt szólalt meg először a magyarországi Mária Rádió, a Lélek Hangja. Ebből az alkalomból 2022. január 15-én este 18 órakor hálaadó, ünnepi szentmisét mutatott be Budapesten, a Szent István-bazilikában Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök, a bazilika plébánosa és Lukovits Milán atya, a Mária Rádió műsorigazgatója. A hálaadó szentmise evangéliuma a Kánai menyegzőn történteket idézte fel. Mohos Gábor segédpüspök a homíliájában kiemelte Szűz Mária személyét. Jézus anyja Kánában is főszereplővé vált. Figyelt az eseményekre, észlelte, hogy fogytán volt a bor, romolhatott a hangulat. Mária kérés nélkül segített, közvetített Jézus és a szolgák között. „Tegyetek meg mindent, amit csak mond!”

Mi is tegyünk meg mindent, amit a Mária Rádió az evangéliumon keresztül üzen nekünk. Erre kérte az ünneplő
hívőket Mohos Gábor segédpüspök. Aki hallgatja a rádió műsorait, és részese a Mária Rádió működtetésének, azok naponta csodákat élnek meg: A Mária Rádió a hallgatói család önkéntes támogatása által immár 16 éve létezik. Sokunk számára a rádió sugározta tiszta lelkiség napi szükségletünkké vált. A 16 év után a Mária Rádió adóhálózata az országban Budapesten kívül még 24 településen és körzetükben hallható. A Mária Rádió havonta megjelenő lélekemelő, mindenkit megszólító ingyenes magazinja 50 000 példányban kerül szétosztásra. A rádiót szakmailag felügyelő szűk profi stáb mellett több száz önkéntes dolgozik, köztük technikusok, műsorszerkesztők, segítők. Valamennyiük összehangolt munkájának gyümölcse az elmúlt tartalmas 16 év.

Isten éltesse a 16 éves Mária Rádiót! Továbbra is támogassuk a Mária Rádiót szeretetünkkel, imádságunkkal, munkánkkal és anyagilag!
Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Dr. Tamás György
önkéntes műsorszerkesztő

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük