JanuárMagazin cikkekÚj tartalmak

Beszélgetés Emmanuel Ferrarioval, a Mária Rádió világcsaládjának elnökével a Mária Rádió 6. születésnapjának alkalmából (2012.)

A Mária Rádió magyarországi születésében nagyon nagy segítséget nyújtott a világcsalád. Nemcsak anyagilag, adományok formájában, de nagyon sok tanáccsal is, amiértmind a mai napignagyon hálásak vagyunk. Első kérdésem Ferrario úrhoz az lenne, hogyan emlékszik vissza a magyar Mária Rádió születés@ére? Milyen emlékeket őriz a szívében?

A magyarországi Mária Rádió születésének hatodik évfordulóját ünnepeljük, és ez rendkívüli, örömteli pillanat számunkra. Visszanézni is nagyon nagy öröm, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy sokkal hosszabb időről van szó, sokkal hosszabb ideig tartott maga a készülődés. 1997-ben hívtak magyar barátaink ide Budapestre engem, hogy osszuk meg a tapasztalatainkat, amiket eddig szereztünk, a világcsalád tapasztalatairól számoljak be. Kilenc évig tartottak ezek az előkészületek, megbeszélések. Rengeteg akadályt kellett legyőzni, legyűrni. Nagyon sok olyan probléma adódott, amik miatt má-már frusztrációt is éreztünk. De meg kell, hogy mondjam, kedves hallgatók, hogy az egész világközösség, a Máris Rádiók nagy családja mindenütt imádkozott azért, hogy sikerüljön ez a terv, és nagy örömünkre aztán 2006-ban sikerült elindítani a magyarországi Mária Rádiót.

Eddig a múltról beszéltünk, most pihenjünk meg egy kicsit a jelenben. (2012 – a Szerk.) Hogyan látja Ferrario úr a magyarországi Mária Rádió mai helyzetét?

Meg kell, hogy mondjam, kedves hallgatóim, hogy Magyarországban nem kellett csalódnom. Ez egy rendkívül tehetséges nép, tele szeretettel, tele odaadással, tenni akarással. Igazából nagy eredményeket ért el ez a nép. Ennek a népnek a szellemisége tükröződik a Rádió munkájában is. A Rádió egészen fantasztikus eredményeket ért el. Én nagyon hálás vagyok ezért, és nagyon köszönöm mindenkinek, aki ennek a műnek a létrehozásában és a fenntartásában segített. Az önkénteseknek, a vezetőknek, mindenkinek, akinek ebben szerepe volt. Amikor azt kérdik tőlem, hogy mik lehetnek a jövő feladatai, ezt tulajdonképpen egyetlen mondatban össze lehet sűríteni. Az a mostani erőfeszítéseknek a legfontosabb célja, hogy a világon akárhol él egy magyar, ott jelen legyen a Mária Rádió is.

Mit üzenne a magyarországi Mária Rádió hallgatói és önkéntesei számára?

Köszönöm a lehetőséget, hogy pár szóval üzenhetek a magyarországi Mária Rádió hallgatóinak. A mondanivalóm lényege az lenne, hogy senki ne elégedjen meg azzal, amit eddig sikerült elérni, nem szabad soha megállni. A Rádió nagyon fontos, és önök, kedves hallgatók, azok, akik ezt a Rádiót valójában életben tartják. Amikor a Rádió kopogtat, beengedik a házukba, lakásukba. A Rádió nagyszerű jóbarát, a Rádió segítséget nyújt a közös imában, egyáltalán abban, hogy valaki imádkozzon. A Rádió segítséget nyújt abban, hogy az ember megváltoztassa, javítsa, jobbá tegye az életét. Segítsünk imáinkkal, odaadásunkkal abban, hogy a Mária Rádió minden magyar hallgatóhoz eljuthasson. Ezt kívánom, és ezt kérem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük