Magazin cikkekNovember

Ámon Ottóra emlékezünk

Ámon Ottó, a Mária Rádió hűséges önkéntes munkatársa 2020. július 29-én szentségekkel megerősítve átadta lelkét Teremtőjének. Heti elmélkedés sorozatát 12 évig olvashattuk.

Ámon Ottó egész életét végigkísérte a hit. Győri keresztény orvosi családból származott, a történelem az életére is rányomta bélyegét. Volt hadapród iskolás Nagyváradon, közgazdaságtant tanult Budapesten. Sok küzdelem árán elvégezte a tanárképzőt és hosszú időn át bencés diákokat tanított Pannonhalmán. Nehéz időben kellett otthagynia a szerzetes közösséget, de a hitét töretlenül mindvégig megőrizte, sőt szüntelenül mélyítette. Ennek egyik eszköze volt a Mária Rádiónál végzett munkássága. Szentatyák tanításait próbálta továbbadni a heti evangélium kommentálásával. Hosszú időn keresztül egészen haláláig hűségesen gyűjtötte, korrigálta ezt az anyagot.

Életének fontos eleme volt a szociális munka. Ezt végezte a Páli Szent Vince Társaság keretében is, de sokféle más módon is közreműködött a segítségre vágyó emberek megsegítésében. Ha kellett, étel osztásban is részt vett idős kora ellenére is.

Hűséggel részt vett azon kollégák közösségének a munkájában is, akik ilyen vagy olyan ok miatt nem tudtak kitartani papi szolgálatukban.

Soha nem ítélkezett senki felett. Lelkében hűséges maradt papságához, ha ezt a szolgálatot nem is végezhette, de papi és szerzetesi önazonosságához hű maradt. Engesztelő életmódjával gyakorolta hitvallását. Családját mindvégig hitben próbálta nevelni.

Temetése Győrben volt 2020.augusztus 13-án. Engesztelő szentmiseáldozat Győrben és Budapesten mutattak be érte.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük