Magazin cikkekOktóberÚj tartalmak

Mária Rádió ma, tegnap és holnap

Az Újszövetségben a Zsidókhoz írt levélben van egy szép mondat: „Jézus Krisztus ugyanaz tegnap, ma és mindörökké.” (Zsid 13,8) Nyilván nem alkalmazható közvetlenül a Mária Rádióra, de a Jézushoz, Máriához való ragaszkodás állandó és maradandó; az Egyház tanításának és imádságainak közvetítése szintén nem változik. Sok minden átalakult a Mária Rádió magyarországi  indulása óta eltelt közel 15 évben. Változtak a berendezések, a számítógépes programok – ezek nagymértékben.

Cserélődött néhányszor a szerkesztőség székhelye, összetétele, de a lényegi tartalom nálunk is, és a Világcsaládban is változatlan.
A műsor és a magazin október havi témája maga a Mária Rádió. Nem úgy, hogy dicsérjük, vagy a szükségességét bizonygassuk, hanem, hogy bemutassuk a küldetését, jelenségének csodáját, hatásait, mindennapjait. Küldetése, hogy Jézus Krisztus tanítványaivá nevelje a hallgatókat, önkénteseket, munkatársakat egyaránt. Csodája, hogy reklámbevételek, stabil finanszírozás nélkül nálunk lassan 15 éve, világviszonylatban több mint 30 éve, és már 80 országban folyamatosan működik. Múltjáról, hatásáról, mindennapjairól olvashatnak ebben a számunkban, illetve erről hallhatnak októberi műsorainkban.

Mária Rádió holnap? Igen, érdekes, hogy az internet nemhogy háttérbe szorította volna a rádiózást, hanem egyre több rádió szól az interneten keresztül. A személyes emberi megszólalásnak, főleg, ha Krisztus üzenetét közvetíti, van jövője. Nekünk csak a tartalmat, és a működés feltételeit kell biztosítanunk…