JúliusMagazin cikkekProgram

Veszprémi Keresztény Könnyűzenei Találkozó

Amikor Istenhez fordulunk imádságainkban, általában kérünk tőle valami szükségeset, vagy hálát adunk a kapott jókért. Van azonban egy olyan kommunikációs csatorna Isten és ember között, amelyet „dicsőítő imának” neveznek. Ennek lényege az érdek nélküli, bizalmon alapuló örömszerzésben fogható meg. Isten természetesen megvan az ember efféle imádságai nélkül is, de bizonyosan „örömet” jelent számára, ha teremtményei elismerik az ő ember iránti szeretetében megnyilvánuló nagyságát.

A Teremtőjét magasztaló teremtmény egyértelműen a „helyére kerül”, amint imádni és dicsőíteni kezdi alkotóját. Helyreáll az édenkerti egyensúly, amelyben Isten és ember barátai egymásnak, és kapcsolatukat kölcsönös bizalom jellemzi. Sokan felismerték a mögöttünk álló koronavírus-járvány megpróbáltatásai ellenére – és közepette –, hogy egyedül Istenben bízhatunk, aki soha nem hagy el bennünket.

Éppen ezért hatalmas ajándék, hogy korlátozásoktól mentesen találkozhatunk, és közösen, egymást is erősítve dicsérhetjük Istent, és emelhetjük fel Jézus Krisztus nevét. 2022. július 10-én éppen egy ilyen lehetőség vár ránk Veszprémben. A „Jezsuita-templom” lesz a helyszíne a Mező Misivel kiegészült Eucharist együttes dicsőítő koncertjének.

A nagy érdeklődésre és a helyszín befogadóképességére tekintettel az ingyenes koncert egymás után két időpontban (17:00 és 19:00 óra) kerül megrendezésre. Ez az a nap, amikor nem érdemes otthon maradni. Mindnyájunknak van miért köszönetet mondani Istennek! Találkozzunk július 10-én Veszprémben, a Jezsuita-templomban!

Nagyon fontos, hogy az alkalom ingyenes, DE REGISZTRÁCIÓHOZ kötött.

Vezér Dávid – szervező

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük