JúliusMagazin cikkekProgram

Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat – 2022.

Idén július 14-17. között kerül megrendezésre az ország egyik legnagyobb katolikus ifjúsági találkozója, az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat, amely 40 évvel ezelőtt, 1982-ben indult útjára, azóta is fiatalok sátrainak sokaságával töltve meg a helyi plébánia és templomkert területét. Az időpont hagyományosan július harmadik hetére esik, hiszen ilyenkor van a templom Kármelhegyi Boldogasszony tiszteletére tartott búcsúja.

„Itt vagyok, engem küldj!” (Iz 6,8), hangzik az idei mottónk. Ezzel utalunk arra, hogy központi témáink a hivatások lesznek. Nemcsak a papi, szerzetesi, hanem a családos hivatásról, illetve a szakmák, foglalkozások világáról is lesz szó. Arra keressük a választ, hogyan találhatom meg a helyem, hivatásom az életben, mi segíthet a felismerésben, az IGEN kimondásában, illetve a hűséges kitartásban.

A nyitó szentmisét dr. Ternyák Csaba egri érsek, a találkozó házigazdája celebrálja. Pénteken a település határában
található tóhoz indulunk egy rövid zarándoklatra, ahol Marton Zsolt családreferens püspök atya fog tanítani minket. Szombaton Böjte Csaba atya lesz a vendégünk. Vasárnap a búcsúi misét Kerényi Lajos atya mutatja be. Az előadásokon, szentmiséken kívül lesznek műhelyfoglalkozások, tanúságtételek, kiscsoportos beszélgetések, koncertek, szabadidős programok, táncház, látványos laser show, csendes elmélkedés, szentségimádás.

Gyere, hozd el barátaidat is, és találkozzunk az idén 40 éves Szalókon! A részletes programokról a Facebook oldalunkon lehet tájékozódni, illetve az ifjusag@egriegyhazmegye.hu email címre küldött levélben lehet érdeklődni.

Vízi János, Egri Főegyházmegye ifjúsági referense

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük