JúniusMagazin cikkekÜnnep

Szeretettel köszöntjük Erdő Péter bíboros, prímás érsek atyát, aki júniusban lesz 70 éves

A Mária Rádió családja nevében köszöntöm tudós bíboros-érsekünket néhány kis történet felidézésével.
Kezdjük az elején! Amikor valahol elindulna a Mária Rádió, tiszteletből megkérjük az illetékes főpásztor hozzájárulását és támogatását. Emlékszem, mivel is indokolta Ő, hogy szükséges a Mária Rádió. Mert ez a vatikáni zsinat szellemiségének – a világiak hithirdető feladatának – a megvalósulása, és ráadásul nem kerül a főegyházmegyének pénzbe.

Azóta töretlen az együttműködésünk. Megkértük, legyen tanításával jelen a Mária Rádióban. S csak kérni kell, adatik nektek, mondja az írás. Bíboros úr elkészített három műsorsorozatot a Mária Rádióban: a Hiszekegyről, a Tízparancsolatról és a Miatyánkról. Ezek aztán könyvben is megjelentek. Együtt ünnepeltük a tízéves évfordulónkat is. A kép is ezt idézi fel. És amit különösen nagyra tartok, és teljes megbecsülésem és tiszteletem Bíboros úré, az az, hogy bármilyen, az Ő szintjén megoldandó helyzet adódott, azonnal készségesen lépett, és amit megbeszéltünk, az mindig pontosan úgy is volt. Nagy erény ez manapság.

Tudás, fegyelem, bizalom, tiszta szó, egyenesség, hit és szeretet – ez az, amiért hálás szívvel köszönjük az Úrnak Erdő Péter atyát. Isten áldja, éltesse, őrizze, vezesse Őt!

Szabó Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük