Magazin cikkekMárciusProgram

2022 őszén ismét Forráspont!

Immár negyedik alkalommal hívják a fiatalokat a Forráspontra. Mi ez a rendezvény? Találkozási lehetőség egymással és Jézussal, aki velünk maradt az Oltáriszentségben. Közös dicsőítés, ének, tanúságtételek, szentségimádás színesítik az esemény programját. Az első Forrásponton kétezer, a másodikon ötezer, a legutóbbi alkalommal már 12 ezer fiatal kapcsolódott be Magyarország különböző részeiről és a határon túli területekről. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületi éveiben kezdődött az esemény története, majd a szervezők, valamint a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai úgy érezték, hogy a Kongresszus után is folytatni kell a Forráspontot. Miért ennyire fontos ez a rendezvény? Az egyik résztvevő beszámolóját hívjuk segítségül:

„Nehéz kedvenceket kiemelnem az Eucharisztikus Kongresszus programjaiból, de a pénteki Forráspont azért kiemelkedik mind közül. Egy életre szóló élmény marad számomra, amit még az unokáimnak is fogok tudni mesélni. Nagyon sok mindent adott. Lelkileg feltöltődtem, és úgy érzem, a hitem egyre jobban erősödik. Hálás vagyok azért, hogy bekerülhettem azon szerencsések közé, akiknek megadatott ez a lehetőség, hogy fölmenjek Pestre és áldott időt töltsek el Jézussal. Itt jöttem rá, hogy tényleg minden forrásom belőle fakad. Látva a sok különböző embert, mindenki egyenlő volt az Eucharisztia előtt! Csodálatos érzés volt, és egy hatalmas kaland. Hálával tartozom mindenkinek, hogy ilyen jól sikerült!”

2022 őszén tehát ismét lesz Forráspont! A szervezők hamarosan nyilvánosságra hozzák a pontos dátumot, az esemény programját, és hívnak minden fiatalt, hogy töltekezzünk együtt Jézus jelenlétében!

Gőbel Ágoston

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük