DecemberMagazin cikkek

Gondolatok az adventi készületről

A karácsony az egyik legcsodálatosabb ünnepünk, hiszen Krisztus Urunk, a Világ Megváltója megszületett! Én úgy érzem, minden évben kapok egy új lehetőséget: újrakezdeni és megtisztulni. Számomra erről szól az advent: méltóképpen felkészülni az Ő érkezésére. Ilyenkor én gyakran vonulok félre, és nem is feltétlen azért, hogy én elmondhassam a saját imáimat, inkább azért, hogy meghalljam, amit az Úr üzen nekem, és ezáltal is el tudjak lélekben mélyülni. Ez nagyon fontos nekem.

Én azt várom az adventi időszaktól, hogy az emberek Istent és Jézust keressék ebben a zavaros világban, aki az igazi támasz. Sok a kísértés, a nehézség, de hogy ezzel mit kezdünk, az rajtunk is múlik: türelem kell, odaadás, nagyfokú alázat és hit a Jóistenben! Azt hiszem az evangélikusoknál szokás úgy köszönteni egymást, hogy „Erős vár a mi Istenünk!” Bizony, így is van, Ő a vár, aki mellett el tudunk bújni, ahol menedékre találunk. Bármekkora baj is legyen, nekem mindig az jut eszembe, hogy Szent István királyunk Szűz Máriának ajánlotta az országot. Számomra ez reményt és vigaszt ad mindig.

Persze, karácsony környékén vannak gyakorlati dolgok is, az ember igyekszik ajándékot venni, helytállni a munkában. De emellett törekszem arra, hogy ne felejtkezzek el a lényegről, hogy valójában mit is jelent a karácsony. Mert nem azt, hogy minden tele van csillogó fényekkel, a médiából dőlnek ki a különböző reklámok. Ne veszítsük szem elől azt, ami igazán számít!

Medveczky Ádám
Kossuth-díjas karmester

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük