JanuárMagazin cikkekÚj tartalmak

15 éves a Mária Rádió Magyarországon

Isten éltesse sokáig! Szülőanyja, a világméretű Mária Rádió 36 éves lesz. A magyarországi Mária Rádió születésénél sokan bábáskodtak. Nehéz szülés volt, hosszú vajúdás előzte meg. De hála Istennek, egészségesen és életképesen született. Voltak gyermekbetegségei, komolyabb műtéten is átesett, de felépült, és remélhetőleg növekszik bölcsességben és kedvességben Isten és az emberek előtt. (Ezt ugyan a 12 éves Jézusról állítja a Lukács-evangélium, de reményként a pár évvel idősebb Mária Rádióra is alkalmazható).

Miként jellemezhetjük 15 éves kamaszunkat?

Jól tanul, széles látókörű. Minden érdekli, de el is mélyül abban, ami elkezdi foglalkoztatni.

Testvéreivel jó viszonyban van. A Mária Rádió Világcsaládjának tagjaival néha vitatkozik, de azért szereti őket, és ez kölcsönös.

Odafigyel az emberekre, sokat segít másoknak. Különösen az időseknek, egyedülállóknak, magukra maradottaknak, de mindenkihez van egy jó szava.

Néha lázad, nem viseli el az igazságtalanságot, szóvá teszi az önzést, hatalmaskodást, de nem arrogánsan vagy tiszteletlenül, hanem úgy, ahogy József Attilától tanulta: „Érted haragszom én, nem ellened,…”

Istenkereső, soha ki nem hagyná a napi szentmisét, imádságot.

Igazi, mozgékony fiatal: megy, szervez, meg akarja váltani a világot. Persze tudja, hogy Jézus ezt már megtette, de ő segíteni akar Neki.

Komoly tervei vannak a jövőre nézve, mindenkit el szeretne érni az országban, akár az autóban ülve, vagy családi otthonban, netán kórházban vagy börtönben. Sőt azokat is, akik magyarként élnek a nagyvilágban.

Mi lesz belőle, ha felnő? Most mindenesetre nagyon hálás a Gondviselő mennyei Atyának és névadó Pártfogójának minden segítségéért!

Születésnapi tortájából egy-egy szelet köszönetképpen megilleti mindazokat, akik a születésénél segédkeztek, akik gondozták, óvták, nevelték és növelték, akik táplálják, és szeretik, akik jóban vannak vele, és akik egyengetik további útját!

Mindnyájukat Isten éltesse sokáig, és legyen sok örömük a 15 éves Mária Rádióban!

Lukovits Milán atya,

a Mária Rádió műsorigazgatója

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük