DecemberMagazin cikkekÚj tartalmak

Régóta hallgatónk

– Dicsértessék a Jézus Krisztus!

– Mindörökké, Ámen!

– Pernovics Miklósné Judit asszony a Mária Rádió régi kedves hallgatója. Kedves Judit asszony, mióta hallgatja a rádiót?

– 2006 óta. Valakitől hallottam, hogy van Mária Rádió. Akkor elkezdtem keresni a skálával, és nagyon boldog voltam, hogy megtaláltam.

Azóta hallgatja is természetesen?

– Igen, ha elmegyek itthonról, akkor az az utolsó lépésem, hogy kikapcsolom a rádiót, ha hazajövök, az az első, hogy bekapcsolom.

– Ha megengedi, megkérdezném, hogy melyek a kedvenc műsorai a rádióban?

– A kedvenc műsorom az a korona, a szentmise, mindennap hallgatok szentmisét. Nagyon szeretem az irgalmasság rózsafüzért – azt már 30 éve imádkozom, és nagyon boldog vagyok, hogy az is benne van a műsorban -, a napi evangéliumot, aztán szeretem Sillye Jenőnek és Sillye Gábornak a zenés műsorát. Nagyon szeretem Sillye Jenőnek a prófétai beszédét, amit az énekek előtt elmond.

Teljesen hitelesen mondja el és közérthetően.

– Igen, és rávezeti az ember lelkét azokra a gyönyörű énekekre, amiket ő énekel. Gábort is nagyon szeretem, nagyon aranyos. Kiemelném, hogy vasárnap hajnalban 2 órakor neki van egy szentségimádása, az valami gyönyörű szép! Aztán szeretem Barsi Balázs atyának a szentbeszédeit. Régen jártam a Ferenciek terére direkt az ő miséjére. Nagyon szeretem Csókay András doktor úrnak a műsorát, őt is, meg a műsorát is. Szeretem Milán atyának a zsolozsmáját, igyekszem, hogy mindig meghallgassam őt. Aztán különben is, most is voltak neki műsorai, azokat is mind meg szoktam hallgatni. És szimpatikus, az újságból a képe által így magam elé tudom képzelni őt, mint ember is szimpatikus, meg a lelke is.

– Hogyan buzdítana másokat is, hogy ne csak lélekben, hanem anyagilag is támogassák a rádiót?

– Én nagyon szeretném, ha anyagilag jobban támogatnák a rádiót, mert ugye ebből él, és ha egyszer valamit én igénybe veszek, akkor támogatnám is. Tehát ha nem tudok többet adni, de hallgatom a rádiót, és szeretem, akkor azt a kicsit is odaadnám, a sok kicsiből is összejön egy összeg. A lényeg az, hogy támogassuk.

– Imádsággal és ha tudjuk, anyagilag is támogassuk a rádiót. Van-e személyes élménye, konkrét története a rádióhoz köthetően?

– Abban, hogy mit szeretek hallgatni, abban benne vannak az élményeim is.

Elmondaná, hogy mit köszönhet a rádiónak?

– Mindent. Nekem a Mária Rádió mindent megad. A lelkemet emeli, szépeket hallok, nem tragédiákat, verekedéseket és durva dolgokat, mint máshol, amit itt hallok, az mind lélekhez szól.

– Tehát elmondhatjuk bátran, hogy a szívéhez és a lelkéhez is szól a rádió nap, mint nap, és ez nagy örömmel tölti el. Úgyhogy köszönjük szépen ezeket a szép mondatokat, amik lényegében dicséretetek is, amit a rádióval kapcsolatban elmondott. Kedves Judit asszony, továbbra is hallgassa a Mária Rádiót és bármilyen ötlete van, természetesen nagyon szívesen fogadjuk.

Molnár Péter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük