DecemberMagazin cikkekÚj tartalmak

Magyar rádiózás napja

Szeretettel köszöntöm a hallgatói családot!

A Mária Rádióról hadd mondjak néhány szót, vagy talán tágabb értelemben a médiáról. A médiát az Egyház kezdte először használni, hiszen Giotto képei Assisiben, a szobrok, a festmények, mind egyfajta média. Amikor kitört a technikai forradalom, akkor viszont mi, az egyház, mintha lemaradtunk volna, nagyon-nagyon későn ébredtünk fel a rádiózás, a televíziózás, a net tekintetében. Ezért amikor a Mária Rádió létrejött 30 évvel ezelőtt, óriási hiányt pótolt. Mert végre a rádiózás területén is lett hithirdető rádió. A Mária Rádiónak az a célja, hogy Isten igéje terjedjen. A Mária Rádió civil egyesületként működik, nem az egyházé abban a tekintetben, hogy nem valamelyik egyházi szervezethez tartozik, és a finanszírozása is messze van attól, hogy az állam vagy az egyház finanszírozza.

Önkéntesek által, és a hallgatók adományaiból működik. Egyébként ez egy példátlan dolog a média világában, és ez is mutatja, hogy a Mária Rádió nem emberi mű. Ahol nincs Mária Rádió, és elmegyek, mondjuk, Szegedre, ott az emberek engem mindig nagyon megszidnak, hogy miért nincs Mária Rádió, vagy akár Nyíregyházán, Debrecenben, Kecskeméten, és hiába mondom, hogy interneten lehet hallgatni, hát az nem ugyanaz, mintha sugárzási jog lenne. Jelenleg körülbelül három és fél millió embernek van lehetősége, hogy a Mária Rádiót rádióhullámokon keresztül fogja és hallgassa. A többi helyen csak interneten hallható.

Állandóan bízunk benne és törekszünk rá, hogy a Mária Rádió az egész országban hallható legyen. Ezt is a Gondviselésre bízzuk, mert mást egyébként sem tehetünk. Végül arról szeretnék szólni néhány szót, hogy a média kísértetiesen emlékeztet arra, amit a Biblia a Teremtés könyvében mond a jó és a rossz tudásának fájáról. Mert a média felhasználható rossz tudások terjesztésére, de jó tudások terjesztésére is. Nagyon sok példát lehet mondani a rossz tudások terjesztésére, sajnos viszonylag kevés példát a jó tudások terjesztésére. Én mindenesetre meg vagyok győződve arról, hogy ha ezt a két kategóriát vennénk mércéül, akkor a Mária Rádió a jó tudások fájához lenne hasonlítható. Megköszönöm a hallgatói család figyelmét, szeretetét, imáit, önkéntes szolgálatát, és természetesen az anyagi hozzájárulását is, hogy a Mária Rádió működhet Magyarországon. Külön köszönöm a határon túli testvéreknek, hogy Délvidéken, Felvidéken és Erdélyben is működtetik a magyar nyelvű Mária Rádiót! Isten áldja meg a hallgatói családot a rádiózás napja alkalmából is!

Dr. Szabó Tamás

a Mária Rádió elnöke

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük