Magazin cikkekOktóberÚj tartalmak

Régi hallgatóink

Dicsértessék a Jézus Krisztus!
Mindörökké, Ámen!
Lacz Sándorné Mária asszony az egyik legrégebbi kedves hallgatónk. Ha jól tudom, Ön már a Szabadság téri adó óta hallgatja a Rádiót. Így van. Én ott dolgoztam a Szabadság tér környékén abban az időben, és akkor még próbálkoztam az önkéntességgel is. Hogy hogyan indult a Rádió, arról ugye
azért lehetett szórólapokon hírt kapni. És kerestek önkénteseket is, és szívesen lettem volna önkéntes. De hát aztán úgy tűnt, hogy nagyon nagy falatot akartam harapni ebből a dologból a lelkesedésemmel, és iszonyú nagy terhet vállaltam volna, mint kézbesítő, amit aztán végül is nem tudtam megtenni, ezt sajnos vissza kellett akkor adnom. Akkor próbáltam recepciósnak jelentkezni, hát
az se ment, sajnos, de egyébként a fülemben volt örökké a hallgató, állandóan ment a Rádió, a mai napig megy, a konyhában, szobában, mindenhol, éjjel-nappal.

Nagyon szépeket mondott, és nagyon pozitív dolgokat, ha elmondaná, hogy a rádióban mik a kedvenc műsorai?
A kedvenc műsorom? Reggeltől estig. Hát az imádságok, de főleg a tanító részek, nagyon szeretem őket: Székely atyának a tanításai rengeteget adnak, Kirner Zoltán atyának a tanítása, nagyon mély, és hát a kedvencem, és egy kicsit sajnálom, hogy keveset van, az pedig a Renátó atyának a tanítása.

Vegyük ezt egy kicsit kritikának is….
Nem annak szántam, csak ötletnek.

Említette, hogy az imádságokat is hallgatja, szokott együtt is imádkozni a Rádióval?
Igen, amikor tudok, igen.

Hogyan buzdítana másokat is, hogy ne csak lélekben, de anyagilag is támogassák a Rádiót?
Hát nem szeretnék dicsekedni, de azért egy jó pár embert már bevonzottam ebbe a körbe, úgy a hallgatásba, mint az adakozásba, remélem, hogy csinálják. Mondjuk, ellenőrizni nem ellenőrzöm le, de nagyon pozitívan álltak a dologhoz.

Azt megkérdezhetem, hogy személy szerint Ön is szokott-e adakozni a Rádiónak?
Természetesen. Egy időben csekken adakoztam, utána már elég sok templomban bevezették, hogy kis dobozkába be lehet dobni, és akkor ők közösen adják be a pénzt.

Van-e személyes élménye, konkrét története a Rádióhoz
köthetően?
Rózsafüzér-társulatot vezetek a templomban, és elég sok ötletet merítek. Sok olyan ötlet van, amit én – meg kell, hogy mondjam – a Rádióból csípek el , utánanézek az interneten, és akkor a rózsafüzéren azt el szoktam mesélgetni.
Elég nagy sikere van.

Örülök neki, hogy a Rádió ötleteiből is merít. A legutolsó kérdésem az lenne, hogy mit üzenne a Mária Rádió kedves hallgatóinak?
Hallgassák a Mária Rádiót, mert nagyon sokat ad, minden helyzetben, örömben, bánatban, az embert továbblendíti.

Elmondhatjuk akkor nyugodtan azt, hogy az életének a része a Mária Rádió, és nagyon sokat kap „tőlünk” remélhetőleg, és a hallgatása által is gazdagodik az élete.
Igen, és azért terjesztem, mint a bacilust, úgyhogy elég sok ember már rákapott általam, hogy akkor „jaj, tényleg, akkor ezt meghallgatjuk!”.

Marika, nagyon szépen köszönöm, azt is, hogy ennyire lelkes hallgatónk, és hogy másokat is erre rá tud venni, és a hallgatói család is bővül ezáltal. Dicsértessék a Jézus Krisztus!
Mindörökké, Ámen!

(Molnár Péter riportja)