JúniusMagazin cikkekMária Út

Mit jelent „Krisztus arcának lenni”? Önkéntes szolgálat a Mária Úton

Az elmúlt időszakban sok nehézség mellett rengeteg szép élmény is érhetett, akár egy zarándoklat keretében is. Amennyiben megerősítettek ezek az élmények: szeretettel hívunk, nézz rá kicsit életedre! Tudnád-e élményeidet mélyíteni azzal, hogy önkéntese leszel a Mária Útnak, támogatója az útra indulóknak, vagy úton levőknek? Mi, a Mária Út önkéntesei és dolgozói úgy érezzük, hogy közösségünk – Mária segítségével – hitünk ügyét képviseli. Képvisel egy értékrendet, a természet és a mozgás szeretetét, az egészséges életmódot, és az Istentől fakadó szeretetet.

Erre hívunk meg téged is: csatlakozz közösségünkhöz, légy a Mária Út önkéntese!

A szolgálati terület igen széles körű: útvonal karbantartás, zarándoklatszervezés és -vezetés, térképészet és térinformatika, kommunikáció, marketing és közösségi média, mind a zarándoklatok megvalósulásának eszközei. A Mária Út önkéntesei folyamatos kapcsolatban vannak egymással; valódi élő közösség: élő és online találkozási lehetőségek, képzések, lelki programok erősítenek mindannyiunkat szolgálatunkban.

Mindannyian egy hajóban evezünk: célunk, hogy kísérjük a ránk bízottakat a hit útján, és a zarándoklás lehetőségének kapuját kinyissuk minden érdeklődő előtt. Most nagy feladat előtt állunk: augusztus 13-án szeretnénk megszervezni az 1Úton Nemzetközi Zarándoknapot a teljes Mária Úton. Hol családbarát, pár kilométeres, hol komoly fizikai kihívással járó, több tíz kilométeres szakaszon.

Ha elhívást érzel, hogy részt vegyél a Mária Út szervezésében, vagy szeretnéd az 1Úton Nemzetközi Zarándoknapot támogatni, küldd el „önkéntesnek jelentkezésed” az info@mariaut.hu email címre! Légy Te is: „Társ a zarándokúton!”

Mária Út Zarándok-Jel-Kép Út kiállítás Európa – szerte

Nagy örömünkre hatalmas az érdeklődés nemcsak hazánkban, de külföldön is vándorkiállításunk iránt, melynek keretében a Mária Úton tapasztalható élmények mellett az úttal érintett szent kutakat ismerhetik meg az érdeklődők. Május 1-jén a Prágai Magyar Katolikus Plébánián nagy sikerrel nyílt meg az angol nyelvű kiállítási anyag. Prága történelmi belvárosában a XIV. században épült csodás templomban tartottunk előadást a Mária Útról és a zarándok élményekről, melyet a Hungarikum együttes zarándoklat ihletésű dalai kereteztek. Köszönjük a lehetőséget, és azt a fantasztikus fogadtatást, amelyben a prágai érdeklődők részesítettek minket. Folytatjuk: Szőgyén, Csíkszereda, Mariazell, Róma a kiállítás következő helyszínei!

Nyári zarándoklatok

Sok-sok lehetőség mutatkozik a zarándoklás műfajának kipróbálására a Mária Út mentén: egy-, vagy többnapos, egyedüli, vagy akár „tábor” jellegű, a lakóhelyhez közelebb, vagy nagyobb távolságban is el lehet indulni. Megismerkedhetünk eddig rejtett természeti értékekkel, kulturális kincsekkel, a Mária-tisztelet élő hagyományával, megtapasztalhatjuk saját lelki és testi erősségeinket vagy gyengeségeinket, a vidékiek vendégszeretetét, és emberséges segítőkészségét. A lényeg, hogy merjünk elindulni. A zarándoklatokra vonatkozó információk megtalálhatók a Mária Út honlapján, és közösségi csatornáin.

MÁRIA ÚT – zarándokműsor (kéthetente keddenként 10:50-kor; június 14., 28.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük