ÁprilisMagazin cikkekMária Út

Zarándok-Jel-Kép-Út

vándorkiállítás a Mária Út zarándokélményeiről

„Minden forrásom belőled fakad” hangzott a tavalyi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus mottójaként. Ha belegondolunk, a szentkutak e mottó valódi „jel-képei”: a teremtett világ ereje, élet, szépség, hit – mind megtalálható bennük. Meglátogatni őket testi és lelki felüdülés, főleg, ha egy zarándoklat keretében érkezünk egy szentkúthoz.

Ez a gondolat vezérelte a Mária Út Egyesületet, amikor a Mária Úttal érintett szentkutak bemutatását Zarándok- Jel-Kép Út elnevezéssel egy vándorkiállítás keretébe foglalta. Zarándokoknak és önkénteseknek meghirdetett fotópályázat nyertes képei mellett néhány olyan rövid elmélkedés olvasható, ami segíti a valós és az átvitt értelemben vett elindulást, úton levést és a megérkezést.

A vándorkiállítás már több hazai helyszínen volt megtekinthető, így Máriapócson, Tatán, Esztergomban és Szombathelyen, de további hazai és külföldi városok is vendégül fogják látni: így Vác, Eger, Vasvár, Pécs, Jásd; Mariazell, Besztercebánya, Csíksomlyó adnak majd otthont a kiállításnak. A pontos helyszínekről és időpontokról tájékoztatás található a Mária Út honlapján, és Facebook oldalán.

Virágvasárnapi zarándoklat a tavaszi megújulás jegyében Mátraverebély-Szentkútra

Virágvasárnap, és az ország legmagasabb hegysége jó lehetőséget ad egy tiszta levegővételre! Nehézségek, problémák, amikkel minden nap küzd a lelked, tavaszi fáradtság, betegség, amivel küzd a tested. Itt az ideje, hogy megtisztulj és megújulj! Sőt, ne csak egyedül éld át ezt, de családodat is hívd meg a testi-lelki megújulásra-tisztulásra! A zarándoklat a rurAllure program keretében kerül megszervezésre, így az is könnyen előfordulhat, hogy az El Caminoról fog érkezni a zarándok társad…
Helyszín: Galyatető – Mátraverebély-Szentkút
Időpont: 2022. 04. 10. 9.30–18.00
Össztáv: 21 Km
Tervezett önköltség 1000 Ft/fő
A program további költségei a rurAllure program keretében kerülnek finanszírozásra.

Nagyszombati zarándoklat Pécs és Máriagyűd között

Sok szeretettel várunk mindenkit a már hagyományos nagyszombati zarándoklatunkra. Legyünk együtt az év talán legcsendesebb napján, hogy együtt örülhessünk a feltámadásban rejlő új életnek. A zarándoklatok részletes programjai és jelentkezés a Mária Út honlapján, vagy közösségi csatornáin keresztül.

Önkénteseket keresünk

Ezekben a nehéz időkben fogjuk meg egymás kezét, és adjunk segítséget az útkeresőknek, bizonytalanoknak, megingóknak. Szeretettel várjuk önkéntesek jelentkezését az info@mariaut.hu e-mail címre az alábbi szolgálati területeken:
• útvonal szakaszgazdai feladatok
• zarándokvezetői feladatok
• központi kommunikációs és marketing feladatok
• térinformatikai feladatok
• útvonal karbantartási feladatok
• térképészeti feladatok
Légy Te is „Társ a zarándokúton!”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük