ÁprilisMagazin cikkekVilágcsalád

Aleksey Samsonov atya, az ukrán Mária Rádió műsorigazgatójának üzenete

A Világcsalád honlapján jelent meg, március 1. keltezéssel.

Ami a Mária Rádiót illeti Ukrajnában, a helyzetünk elég nehéz, de ami a legfontosabb: a Mária Rádió működik, ráadásul egész jól, a nap 24 órájában. Igyekszünk a korábbiak szerint folytatni a munkát, de nehézkes, mert nincsenek önkéntesek; sokan elhagyták Kijevet, sokuknak problémáik vannak a rádióhoz való eljutással, még a stábunknak is gondot okoz bejönni a stúdiónkba. Jelenleg kijárási tilalom van Kijevben, de igyekszünk távolról dolgozni. Ami engem illet, én benn vagyok a rádióban, és promóciós munkatársunk, Lucia nővér is, valamint van még egy atya, aki mindig be tud jönni, és ezenkívül még néhány ember, akik időnként eljönnek – hát ilyen helyzetben dolgozunk.

És hogy mit teszünk most? Először is imádkozunk, sokat imádkozunk, másrészt pedig élőben jelentkezünk be a műsorokba, megnyitottuk telefonvonalainkat, és élőben beszélgetünk az emberekkel, ez szintén nagyon fontos. Sok telefonhívás érkezik, van, aki elmondja, hogy épp min megy keresztül, ő mit él át, és vannak, akik tanáccsal vagy egy-egy közérdekű bejelentéssel keresnek meg minket, mikor fölhívják a rádiót. Például ma felhívtak minket egy városból, ahol sebesült katonák vannak, és azt kérték, hogy jelentsük be a Mária Rádióban, hogy szükség van bizonyos vércsoportú vérre. Ezt azonnal be is jelentettük, remélem, hogy sikerült segítséget kapniuk.

Mindenekelőtt a legfontosabb, hogy van imaháttér… reméljük, és jómagam saját szememmel is látom, hogy rengeteg ember számára segítség ebben a nehéz helyzetben a Mária Rádió munkája, az a fény, a remény, az erő, amit a Szűzanya a rádióhullámokon keresztül közvetít felénk.

Aleksey Samsonov
az ukrán Mária Rádió műsorigazgatója

(Fordította: Varga Kata)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük